Geograf -Geographer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En geograf er en naturvidenskabsmand, samfundsforsker eller humanist, hvis studieområde er geografi, studiet af Jordens naturlige miljø og det menneskelige samfund, herunder hvordan samfund og natur interagerer. Det græske præfiks "geo" betyder "jord" og det græske suffiks "grafi", der betyder "beskrivelse", så en geograf er en person, der studerer jorden. Ordet "geografi" er et mellemfransk ord, der menes at være blevet brugt første gang i 1540.

Selvom geografer historisk set er kendt som folk, der laver kort, er kortfremstilling faktisk studiet af kartografi, en undergruppe af geografi. Geografer studerer ikke kun detaljerne i det naturlige miljø eller det menneskelige samfund, men de studerer også det gensidige forhold mellem disse to. For eksempel studerer de, hvordan det naturlige miljø bidrager til det menneskelige samfund, og hvordan det menneskelige samfund påvirker det naturlige miljø.

Især fysiske geografer studerer det naturlige miljø, mens menneskelige geografer studerer det menneskelige samfund og kultur. Nogle geografer er praktiserende af GIS ( geografisk informationssystem ) og er ofte ansat af lokale, statslige og føderale regeringsorganer samt i den private sektor af miljø- og ingeniørfirmaer.

Malerierne af Johannes Vermeer med titlen Geografen og Astronomen menes begge at repræsentere den voksende indflydelse og fremgang i videnskabelig forskning i Europa på tidspunktet for deres maleri i 1668-69.

Studieområder

Der er tre store studieretninger, som er yderligere opdelt:

National Geographic Society identificerer fem brede nøgletemaer for geografer:

  • menneske-miljø interaktion
  • Beliggenhed
  • bevægelse
  • placere
  • regioner

Fremragende geografer

Institutioner og samfund

Se også

Referencer

Yderligere læsning

eksterne links

  • Medier relateret til geografer på Wikimedia Commons