frankofoni -Francophonie

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kort, der viser medlemslandene i Organisationen internationale de la Francophonie (i blåt og grønt). Dette kort repræsenterer ikke ligefrem det frankofone rum, da det er en politisk organisation.

Francophonie er kvaliteten af ​​at tale fransk . Udtrykket betegner ensemblet af mennesker, organisationer og regeringer, der deler brugen af ​​fransk på daglig basis og som administrativt sprog, undervisningssprog eller valgt sprog.

Trossamfund

Francofoni, frankofoni og frankofonisk rum er syntagmatiske . Dette udtryk er relevant for lande, der taler fransk som deres nationalsprog, kan det være som modersprog eller sekundærsprog.

Disse udtryk bliver nogle gange misforstået eller misbrugt af engelsktalende. De kan være synonyme, men det meste af tiden er de komplementære.

  • "francophonie", med et lille "f", refererer til befolkninger og mennesker, der taler fransk til kommunikation eller/og i deres daglige liv.
  • "Francophonie", med stort "F", kan defineres som at henvise til regeringer, statslige og ikke-statslige organisationer eller regeringsembedsmænd, der deler brugen af ​​fransk i deres arbejde og udveksling.
  • "Francophone space", "Francosphere" repræsenterer ikke kun en sproglig eller geografisk realitet, men også en kulturel enhed: for eksempel at beskrive ethvert individ, der identificerer sig med en af ​​de frankofone kulturer, kan det være slavisk, latin, kreolsk, nordamerikansk eller oceanisk for eksempel.

Se også

Referencer